İnternet Sitesi: https://www.belek.edu.tr/Anasayfa/Akademi?programkodu=15
Telefon: 444 1 264 /1066
Fax : -
E-Mail: icmimarlikvecevretasarimi@belek.edu.tr
Bölüm Sorumlusu: Prof. Dr. Kerim Çetinkaya
MİSYONUMUZ
Antalya Belek Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünün misyonu yenilikçi ve özgün eğitim ve araştırma imkanları hazırlamak, içmimarlık ve çevre tasarımı alanındaki en güncel bilgilere sahip olmak, yeni bilgiler üretebilmek, bu bilgiyi yaymak ve gerektiğinde ürüne dönüştürmek, dijital teknolojileri takip ederek yetkin bir şekilde kullanabilen, problemlere bağımsız ve pratik çözümler üretebilen, disiplinler arası çalışmaya yatkın içmimar ve çevre tasarımcısı yetiştirmektir.
VİZYONUMUZ
Antalya Belek Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünün vizyonu sırasıyla bölgemizde, ülkemizde ve uluslararası alanda içmimarlık ve çevre tasarımı alanında bir merkez haline gelmektir. Akademik kadrosunun zenginliği, uzmanlık alanlarının genişliği, açılan derslerin çeşitliliği, yapılan bilimsel yayın ve yürütülen proje sayısı, laboratuvar ve araştırma imkanları, uluslararası programlardaki ortaklıkları gibi birçok açıdan önde gelen ve iyi tanınan bir bölüm haline gelmektir.
TEMEL DEĞERLERİMİZ
Antalya Belek Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü olarak temel değerlerimiz, öğrencilerin akademik ve profesyonel başarılarını destekleyen, onları etik ve sorumlu tasarımcılar olarak yetiştiren ilkeleri sağlamaktır.
EĞİTİM AMAÇLARIMIZ
Antalya Belek Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü olarak eğitim amacı, öğrencilerin hem teorik bilgi hem de pratik becerileri kazanmalarını sağlayarak onları profesyonel hayata hazır hale getirmektir. Bölüm öğrencilerin kapsamlı bir eğitim almasını ve mesleki hayatta başarılı olmalarını sağlamayı hedefler.
HEDEFLERİMİZ
Antalya Belek Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünün hedefleri sırasıyla bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetlerini artırmak, eğitim ve öğretim faaliyetlerini ulusal ve uluslararası standartlarda gerçekleştirmek, Kamu-Üniversite- Sektör iş birliğini artırmak ve kurumsal kapasiteyi artırmak ve kurum kültürünü geliştirmektir.
İÇMİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNÜN GENEL TANITIMI
Bölümün açılması hususu 25/01/2017 tarihinde 2017/1 numaralı Senato kararı ile kabul edilmiştir. Karara ilişkin İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünün açılışı 08/02/2017 tarihinde gerçekleşmiştir.
Üniversitemizde İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ilk öğrencilerini 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında alarak eğitime başlamıştır.
ÖSYM Kontenjanı: 39 Puan Türü: EA Eğitim Dili: Türkçe Eğitim Türü: Örgün
Eğitim Süresi: 8 dönemden (7+1) oluşmak üzere, 4 yıl (Son dönem İşletmede Mesleki Eğitim yapılmaktadır)
Eğitim Yeri: Antalya Belek Üniversitesi
Kabul Koşulları: EA puanına sahip olmak
Bölümümüze EA puanıyla ücretli, %50 indirimli, %100 burslu olarak öğrenci alınmaktadır.
Bölüme yerleşen öğrencilerin toplam 40 iş günü (20 iş günü Şantiye Stajı-20 iş günü ofis stajı) zorunlu stajları bulunmaktadır. Öğrenciler stajlarını içmimarlık, mimarlık vs. hizmeti veren işletmelerde yapmaktadır.
İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, lise öğrenimi sonrasında 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir.
PROGRAM PROFİLİ;
Eğitim – Öğretim Uygulama Alanları ve Program Olanakları
Üniversitemiz İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, estetik, işlevsellik ve insan psikolojisini dikkate alarak iç mekanların tasarımını ve düzenlemesini öğreten bir disiplindir.
İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde okuyan öğrenciler, tasarım stüdyoları, yapı malzemeleri, aydınlatma, mobilya tasarımı, renk ve ışık teorisi, estetik, ergonomi ve sürdürülebilirlik gibi konularda eğitim alırlar.
Tasarım stüdyolarında farklı mekanların tasarımları, fiziksel modeller ve prototiplerin oluşturulması, bilgisayar destekli tasarım derslerinde Autocad, SketchUp, 3DsMax, Revit, Fusion 360 gibi programların eğitimi, bilgisayar destekli üretim derslerinde 3D Printer (Yazıcı) kullanımı, yapay zekanın derslere entegre edilmesi, staj olanakları ile birebir deneyim üstüne ayrıca 8.yarıyılı öğrenci tamamen işletmede geçirerek mezuniyet sonrası profesyonel hayata tamamen hazır mezunlar yetiştirilmektedir.
Programdan Mezun Olan Öğrencilerin Hedeflenen Kazanımları:
İÇMİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ GİRİŞ KOŞULLARI
İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne giriş koşulları ÖSYM tarafından belirlenmekte olup adayların EA puanına sahip olup ÖSYM tarafından yapılan sıralamaya göre bölümümüze yerleşmektedirler.
İÇMİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ MEZUNİYET KOŞULLARI
Bölümümüzde 240 AKTS değerine sahip olan ve en az 2.00 ortalamayı tutturan 8 yarıyıllık öğretim planındaki dersleri başaran ya da başarmış sayılan öğrenci mezun sayılır. AKTS eksiği olan öğrenci seçmeli ders alarak şartı sağlayabilir. Mezuniyet aşamasında AKTS eksiği (toplam 240 AKTS) olacak olan öğrenciler, bu eksikliklerini 7. veya 8. dönemlerde teknik seçimlik dersler ile tamamlayacaklardır. Ayrıca öğrencilerimizin mezuniyeti için 40 iş günlük (20 iş günü Şantiye Stajı- 20 iş günü Ofis Stajı) staj çalışmasını başarı ile gerçekleştirmeleri gereklidir.
İÇMİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ MEZUN İSTİHTAM PROFİLLERİ
İÇMİMAR VE ÇEVRE TASARIMCILARI GÖREVLERİ TANIMI
BÖLÜM KURULU
Prof. Dr. Kerim ÇETİNKAYA | İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı (Başkan) |
Dr. Öğr. Üyesi Nihan ÜNAL | İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Kalite Temsilcisi (Üye) |
Arş. Gör. Ayşenur KARATAŞ | İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Kalite Temsilcisi (Üye) |
Arş. Gör. Sema KIRICI | İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Kalite Temsilcisi (Üye) |
İÇ PAYDAŞLAR
Belek Üniversitesi bünyesinde bulunan bütün Akademik ve İdari Personel
Öğrenci Temsilcimiz Pervin Güngör
DIŞ PAYDAŞLAR (PROGRAM DANIŞMA KURULU)
İçmimar Yalın ACUN | Rouge Tasarım Mimarlık/ İçmimarlar Odası Antalya Şube |
Öğr. Gör. Abdullah Hikmet BAŞAYTAÇ | Akdeniz Üniversitesi |
Öğr. Gör. Parla ÖZKUL | Antalöya Bilim Üniversitesi |
İçmimar Özlem SAĞSÖZ NALBANT | Art Deko Proje Mimarlık/ Antalya Belek Üniversitesi Mezunu |
İç Mimar ve Çevre Tasarımcıları çalışma alanları oldukça geniştir. Özel veya kamuya ait her türlü iç mekân ve elemanları, çevre ve elemanları tasarımını ve uygulamasını yapmaktadırlar. İç Mimar ve Çevre Tasarımı mezunları; iç mimarlık, tasarım ve mimarlık ofislerinde, grafik ve sanat tasarım merkezlerinde, eğitim kurumlarında, kamu sektöründe başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık ve kurumda, il ve ilçe belediyelerinde, inşaat ve yapı endüstrisi alanlarındaki ofis, atölye ve işletmelerde, mobilya fabrikalarında ve serbest olarak (freelancer, home ofis) çalışabilirler. Kendi tasarım ofisleri ve uygulama atölyelerini kurarak mesleklerini icra etme yetkinliğine sahip olurlar. Akademik çalışmaları tercih edenler, Türkiye’de veya yurt dışında yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebilir ve akademisyen olabilirler.
© PARSKASOFT Tüm Hakları Saklıdır